Academic House
"Fantastisk kursledare i ämnet,
ger garanterad utveckling! TACK!
LÄS RECENSIONER
Academic House

Att leda i förändring - Kurs i förändringsarbete


Förändringsledning - Change Management

 

Att lyckas med ett förändringsarbete innebär ofta många och stora utmaningar. För att nå framgång så krävs ett aktivt och synligt ledarskap, förankrade och överenskomna mål och en tydlig kommunikation. Denna kurs i förändringsledning och Change Management ger dig insikt, verktyg och praktiska metoder för att driva framgångsrika förändringsarbeten och nå din organisations mål.


 

Förändringsledning

 

Förändringar i verksamheter, projekt och organisationer har blivit vardag för oss. Den tekniska och ekonomiska utvecklingen i kombination med accelererande omvärldsbehov ställer stora krav på vårt ledarskap. I en förändring uppstår ofta nya processer och reaktioner som vi behöver anpassa oss efter. Det är viktigt att vara uppmärksam på fällor att undvika och mål att uppnå. Att driva igenom ett förändringsarbete och arbeta med en effektiv förändringsledning kräver därför ett utvecklat ledarskap med förberedelse, förankring och insikt.

 

 

 

 

Om kursen i förändringsledning

Utbildningen Förändringsledning - Change Management inleds med en uppstartsdel som du genomför i vår lärplattform Academic House Learn. Denna har du möjlighet att påbörja direkt när du anmäler dig till din utbildning. Uppstartsdelen hjälper dig att få praktisk nytta av din utbildning när du är tillbaka på ditt arbete.

Under dina två kursdagar fokuserar vi på att ge dig konkreta verktyg för att driva förändringsarbete. Vi tittar på hur du kan få med dig dina medarbetare genom hela processen. Med fokus på ditt ledarskap ser vi på förutsättningar, visioner och individers reaktioner i förändringsarbetet. Vi diskuterar erkända modeller och verktyg för förändringsarbete och ser hur du kan använda dig av dem i praktiken. Du lär dig också att tillämpa viktiga framgångsfaktorer i ditt ledarskap.

Efter kursen får du även medverka i en extra halvdags kurs där du själv väljer när och vad du vill gå. Läs mer här om förberedelse och uppföljning av din kurs i förändringsarbete.

Denna kurs kan du även komplettera med en digital tillämpningsdel. Läs mer under Kom igång efter kursen nedan.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Ur innehållet i Förändringsledning - Change Management

 • Förändringens utmaningar och framgångsfaktorer
 • Strategiska val och betydelsen av lyckade förändringar
 • Förändringens faser för individen och organisationen
 • Vision och mål för förändringen
 • Att driva förändringsarbete i form av projekt och program
 • Ledarskap och roller i förändringsarbete
 • Kommunikation och information, planering och genomförande
 • Hantera frustration, förvirring och motstånd i organisationen
 • Feedback och delaktighet i förändringsarbetet
 • Effektiv inlärning och förändring
 • Identifiera och hantera risker och hinder
 • Att mäta och följa upp framstegen
 • Uppstartsdel som ger dig stöd för att implementera kunskaperna i ditt arbete
 • Uppföljning av ditt resultat

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Kursens mål

Kursen i förändringsledning ger dig verktyg för att se möjligheter och risker i ett modernt förändringsarbete. Du kommer att kunna ansvara för din organisations förändringsledning, hantera förändringsprocessen, kommunicera budskapen och analysera framgångarna.

Efter kursen kan du ta rollen att vara din organisations förändringsambassadör och leda komplexa förändringsprojekt. Du kommer att ha redskap och träning för att stötta medarbetare och minska motståndet i ett förändringsarbete. Kursen kommer också att ge dig träning för att i ditt ledarskap och din förändringsledning hantera den viktiga kommunikationen genom hela processen.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Kom igång efter kursen - Digital tillämpningsdel

Ibland kan det som lät så bra på en kurs bli en utmaning att komma igång med när man är tillbaka på arbetet. Du har inte tid just nu, det finns ingen lämplig kollega att utbyta idéer med eller så var frågan kanske mer komplex än vad den verkade.

I denna utbildning kan du få ett aktivt stöd för att komma igång efter kursen. Genom att beställa tillvalet Digital tillämpningsdel så får du under 6 månader fördjupning, repetition och praktiska uppgifter att pröva och implementera direkt i ditt arbete. Du har även oss tillgängliga att ställa frågor till. Du styr takten på egen hand.

Din tillämpningsdel beställer du i samband med att du anmäler dig till kursen. Du kan också lägga till den i efterhand här.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Recensioner och referenser


"God tid att diskutera i grupp och möjlighet att applicera på egna projekt och erfarenheter. Kursens innehåll gick att anpassa till alla deltagares olika erfarenheter av ledarskap. Högt i tak vilket gjorde det lätt att dela med sig av sina tankar och upplevelser."
Mattis Ekestaf, NOD


"Bra upplägg; teori varvat med övningar och grupparbete. Tydlig, saklig information med möjlighet till diskussioner. Kurserna på Academic House håller en hög standard."
Gunilla Kaneberg


"Jag är enormt nöjd med kursen i allmänhet och kursledaren i synnerhet. Bra att kursledaren tog tillvara på den kompetens som fanns i gruppen."
Ewa Wickenberg, Dagab


"Bra grupparbeten, övningar och erfarenhetsutbyten. Bra att koppla ihop individens förändringsprocess med det praktiska, som plan och genomförande."
Anne-Lie Ahlqvist, Försvarsmakten


"Mycket kunnig, pedagogisk och erfaren kursledare som brann för ämnet. Bra upplägg med alla övningar och kursmaterialet."
Carl-Johan Johansson, E.ON.


"Kursen och föreläsaren var ständigt engagerande."
Niklas Lundell, KVD


"Bra balans mellan föredrag och övningar. Kursledarens egna erfarenheter varvades in bra. Verktyg att använda. Bra med få deltagare."
Jonas Björk Lindström, Tidningsbärarna


"Bra nivå – användbara verktyg som är lätta att relatera till den egna verksamheten."
Ulrika Lind, egenföretagare


"Två intensiva dagar med mycket bra reflektioner, diskussioner och berikande kunskaper! Bra upplägg och bra mix mellan teori och praktik. Tack för en bra kurs!"
Charlotta Borelius, Region Dalarna


"Bra mix av teori och övningar, samt en mycket bra, erfaren och pedagogisk kursledare."
Svante Drejenstam, EDB Consulting Group


"Roligt och bra med egna erfarenheter från kursledarens karriär!"
Annika Hansson, ORC Software


"Bra erfarenhetsutbyte med andra deltagare."
Ingrid Eriksson, Sundsvall Energi


|  Till sidans topp |

 


Datum och praktiska fakta

 

Kommande kurstillfällen:
18-19 september Stockholm Boka
24-25 mars 2025 Distans Boka

 

 • 2 lärarledda dagar i förändringsledning
 • Uppstartsdel inför kursen
 • Anpassning efter dina behov
 • 1/2 dags valfri minikurs
 • Uppföljning en tid efter kursen
 • Kursdokumentation
 • Mallar för din förändringsledning
 • Kursintyg
 • 6 mån Tillämpningsdel (tillval)

Läs mer

14 900 kr exkl moms. I priset ingår två dagars lärarledd kurs, fika under kursdagarna, kursdokumentation mm enligt rubriken ovan. Kostnad för lunch tillkommer vid fysisk medverkan. Betalning sker genom faktura eller kortbetalning.

För betalning med kort: Ange "Kortbetalning" i meddelanderutan när du anmäler dig så får du en betalningslänk skickad till dig.

Bokningsvillkor
Våra kursledare har lång chef- och ledarerfarenhet från ledande positioner i föränderliga miljöer. De är certifierade i projekt- och förändringsledning och har djupa och uppdaterade kunskaper inom aktuella metoder, förhållningssätt och verktyg. De är även utvalda för att vara skickliga pedagoger med träning och kompetens för att få med sig människor i förändring. Läs mer om din kursledare här.

Kursledare
Kursen ges i centrala Stockholm, Malmö, Göteborg eller på distans. Se stad vid aktuellt datum ovan. Exakt plats för kurslokal meddelas i bekräftelsen. För övriga orter, se "Intern och anpassad utbildning" nedan.Vi kan även genomföra utbildningen i förändringsledning som intern kurs för en grupp på plats hos er. Kontakta oss nedan för mer information eller läs mer här.

Internutbildning
I våra öppna utbildningar så arbetar vi med små grupper för att skapa bästa möjliga kvalitet. Om ett kurstillfälle är fullbokat så kan du ställa dig på köplats. Du kan samtidigt reservera en plats på ett annat tillfälle av samma kurs. Den kursplats du inte nyttjar avbokas då automatiskt.

Teckenförklaring
Boka Plats finns
Boka Få platser kvar
Köplats finnsFörändringsledning går även bra att medverka i på distans, se aktuella datum ovan. Kursen genomförs då som lärarledd distansutbildning där du medverkar i diskussioner, teoripass och övningar som i ordinarie utbildning.I denna utbildning så har du möjlighet att förlänga din kurs med en digital tillämpningsdel som valbart tillval. Under 6 månader efter kursdagarna får du repetition, påminnelser och övningar att praktisera i vardagen som stöd för att komma igång efter kursen.

Tillämpningsdel

Om du vill hålla tidpunkten för din förändringsutbildning öppen så kan du lägga till Flexibelt kursdatum. Du får då ett ombokningsskydd och har möjlighet byta datum för din utbildning med kort varsel.

Flexibelt kursdatum 

Kursbeskrivning för utbildningen Förändringsledning Ladda ned en kursbeskrivning

 

 

Vill du ha mer information?

 

Bokning eller förfrågan via mail


Här hittar du kontaktuppgifter för att göra en förfrågan eller beställning via mail eller genom ert inköps- och affärssystem.

 

 

 

Aktuella minikurser


Kreativa workshops 20 sep
Stresshantering 18 okt
Effektiva möten 15 nov
Feedback 13 dec
Konflikthantering 7 feb
Positiv påverkan 21 mar

 

 

 

Starta direkt


Hos Academic House kan du påbörja din utbildning redan när du anmäler dig. I alla öppna kurser ingår en digital uppstartsdel som ger dig stöd för att få nytta av kursen.

 

 

 

Närmaste kursstarter


Praktisk projektledning 24-25 jun
Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29-30 aug
Projektledning 1+2 29-30 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet