Academic House
"Fantastisk kursledare i ämnet,
ger garanterad utveckling! TACK!
LÄS RECENSIONER
Academic House

Projektledningskurs för att leda framgångsrika projekt


Projektledning 1

Praktisk projektledning

 

Detta är projektledningskursen för dig som vill utveckla dig i rollen som projektledare och projektmedarbetare. Utbildningen är praktiskt inriktad och ger dig träning och kunskap för att leda framgångsrika projekt. Kursen ger dig konkreta verktyg och mallar som du kan använda direkt i dina kommande projekt. Kursen ger även värdefulla insikter för projektbeställare och styrgrupp. Du kan medverka i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på Distans.


 

Praktisk projektledning

 

Rollen som projektledare är ett utmanande uppdrag. Du ska få rätt saker gjorda, i rätt tid och till rätt kostnad. Därför behöver du för en effektiv projektledning, utbildning, kunskap och insikt i projektets möjligheter, utmaningar och verktyg. Hur når vi projektets mål och att det blir klart i tid? Hur hanterar jag projektets intressenter? Hur får jag mina medarbetare att prestera på högsta nivå? Din förmåga att leda dig själv, dina medarbetare och ditt projekt blir avgörande för din framgång.

 

 

 

 

Om kursen i projektledning

Utbildningen Praktisk projektledning inleds med en uppstartsdel som du genomför i vår lärplattform Academic House Learn. Denna har du möjlighet att påbörja direkt vid din bokning. Uppstartsdelen hjälper dig att få praktisk nytta av din utbildning när du är tillbaka på ditt arbete.

Under projektledningskursens två kursdagar fokuserar vi sedan på praktiska tips och arbetsmetoder. Vi går igenom projektets egenskaper, roller och ger dig verktyg som är viktiga för dig som projektledare. Kursen ger dig som vill utveckla din projektledning utbildning och verktyg i projektstyrning och metoder för att lyckas.

I kursens material ingår även mallar för projektbeställning, projekthantering, uppföljning och rapportering av projektet.

Efter kursen i projektledning får du även medverka i en extra halvdags kurs där du själv väljer när och vad du vill gå. Läs mer här om förberedelse och uppföljning av din projektledningskurs.

Denna kurs kan du även komplettera med en tillämpningsdel. Läs mer under Kom igång efter kursen nedan.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Ur innehållet i Praktisk projektledning

 • Projektets mål och resultat
 • Projektledning, krav och ansvar
 • Din roll som projektledare
 • Andra roller i projektet - ansvar och befogenheter
 • Projektets aktiviteter - planera, hantera och följ upp
 • Projektmodellen – effektiv projektstyrning i olika faser
 • Projektplanering och projektstart
 • Riskanalys - undvik projektets hinder
 • Tidplanering och projektledning - konsten att hålla deadlines
 • Grindar, milstolpar och synkroniseringspunkter
 • Skapa en effektiv kommunikation i dina projekt
 • Hantera projektets intressenter
 • Att leda projektets medarbetare - Skapa ett effektivt och motiverat projektteam
 • Projektets dokumentation
 • Mallar för din egna projektledning
 • Uppstartsdel som ger dig stöd för att implementera kunskaperna i ditt arbete
 • Uppföljning av ditt resultat

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Projektledningskursens mål

Efter kursen Praktisk projektledning har du en god grund att stå på i din roll som projektledare. Du kommer att ha effektiva verktyg för att driva både små och stora projekt. Utbildningen ger dig som vill utveckla din projektledning utbildning och nycklar för att planera, driva och följa upp dina projekt på ett säkert och effektivt sätt. Projektledningskursen vänder sig till dig som arbetar som projektledare, blivande projektledare, projektmedarbetare, beställare, chef, annan ledare eller i annan roll vill få en bättre förståelse för projektledning och projektets fördelar och möjligheter.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Kom igång efter kursen - Digital tillämpningsdel

Ibland kan det där som lät så bra på en utbildning vara en utmaning att få till i vardagen. Det finns inte tid just nu, du har ingen lämplig person att bolla tankarna med eller så var frågan kanske mer komplex än vad det såg ut som från början.

I denna projektledningskurs så kan du få ett aktivt stöd för att komma igång när du är tillbaka på arbetet. Genom att beställa tillvalet Digital tillämpningsdel så får du under 6 månader fördjupning, repetition och praktiska uppgifter att testa och implementera dina nya kunskaper. Du har under hela perioden även oss tillgängliga att ställa frågor till och du styr takten själv.

Din digitala tillämpningsdel beställer du i samband med att du bokar din kurs. Du kan också lägga till den i efterhand här.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Recensioner och referenser


"Jag gillar att så många av övningarna och modellerna vi gick igenom kunde appliceras direkt in i mitt dagliga arbete."
Malin Albertsson, Electrolux


"Hade gärna gett förslag på förbättringsmöjligheter men ser inga i dagsläget eftersom jag går härifrån med en så positiv känsla."
Elin Söderlund, Energimarknadsinspektionen


"Generellt en väldigt bra kurs för både nya och erfarna projektledare."
Amelie Claesson, Handheld Group AB


"Jag är mycket nöjd! Kursen motsvarade mina förväntningar med råge. Konkret och nära min verklighet. Jag kan direkt applicera verktygen i mitt projekt. Jag kommer ha stor nytta av kursen i min roll som projektledare. Stort tack!"
Britt Nilsson, Cajeto Vårdutveckling AB


"Kunnig, kompetent och trovärdig utbildare. Fångade upp och svarade på gruppens frågor samt ledde processen bra! Enkla, tydliga och användbara modeller. Cred till en oerhört duktig utbildare!"
Sandra Torstensson, Rädda Barnen


"Det som var särskilt bra med kursen var kursledarens arbetssätt, upplägg och hantering av gruppen! Kursledaren är mycket kompetent och har ett sätt som gör att det är motiverande att lyssna, känns trovärdigt men framförallt drevs arbetet och frågeställningarna framåt på ett behagligt sätt. Alla blev sedda och lyssnade på. Utmanande och uppmuntrande! Stort tack!"
Camilla Carlsson, Blommenhof Utbildning


"Mycket bra kurs, den gav svar på mina frågor. Tydlig, lättförstådd och intressant. Bra anpassning till ens egna ingångar och förutsättningar."
John Johnsson, Secor AB


"Superbra kurs! Bra inspiration, undervisning och upplägg! Många praktiska övningar och exempel. Bra med alla verktyg, mallar och diskussioner."
Maria Elmwall, Energikontoret Östra Götaland


"Otroligt inspirerande och motiverande kursledare som verkligen kändes trovärdig och med verklig erfarenhet. Kursen gav mig många nyttiga redskap att använda i mitt dagliga arbete."
Therese Rundberg, Gatubolaget>


"Vill just nu bara få gå till jobbet och omsätta allt i mitt eget projekt. Stort tack!"
Nina Bark, Malmö Högskola


"Pedagogiskt, konkret och lättsamt. Mycket bra kursledare!"
Yvonne Kåhlin, Länsförsäkringar


"Kursledaren var väldigt bra! Jag har efter dessa två dagar förstått mitt projekts mål – vilket var ett helt annat än när jag kom hit – även om jag kommer arbeta med samma sak. Detta ger mig en mycket bättre bild av helheten och mitt ansvar."
Karin Bergqvist, Barnfonden


"Kursledaren var suverän! Jag har fått med mig många nyttiga verktyg. Roliga och lärorika övningar. Bra mix av föreläsning, diskussioner och gruppövningar. Det blev en trevlig gruppkänsla och en nyttig mix av olika professioner."
Roswitha Abelin, Apoteket AB


"Kursledaren var fantastisk! Pedagogisk och helt rätt för den här kursen."
Ebru Poulsen


"Kursen gav väldigt bra verktyg för planering och strukturering av arbetet och projektet."
Charlotta Ekeström, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen


"Mycket bra blandning av praktiska exempel, övningar och teori. Kursen infriade mina förväntningar och jag känner mig mycket nöjd!"
Karin Hallqvist, AJ Produkter


"Det fanns ett antal praktiska övningar som gav mycket. Uppskattade kursledarens gedigna bakgrund i projektledning. Den var extra värdefull i avgränsningsproblematik och för att göra olika mål tydliga."
Ulrika Calzon, Aura Light International AB


"Snyggt upplägg, bra fördelning av mer informativa delar, konkreta övningar och gruppuppgifter. Effektiva exempel så att sammanhanget blir begripligt. Levande, informativt och motiverande!"
Amy Werner, iPiccolo


"Mycket trevlig utbildning. Blev väldigt sugen att gå fler kurser."
Sanna Aurelius, Cambio Helthcare System AB


"Bra dialog mellan utbildare och deltagare. Mycket bra möjlighet till erfarenhetsutbyte i alla led."
Marie Tirmén Olén, Försäkringskassan


"Mycket bra kursledare, intressanta exempel på vad forskningen visar samt att alla delar kändes relevanta."
Sofia Palm, DO


"Kursledaren samt den dialog som fanns i kursen. Upplägget var mycket pedagogiskt. Från start av projekt till slutförande av projekt."
Johan Björk, Region Jönköpings Län


"Erfaren och pedagogisk kursledare. Bra balans mellan teori, diskussioner och övningar."
Anders Nordvall, Mittuniversitetet


"Inspirerande! Bra att blanda teori och praktik och att det blir en uppföljning efter kursen."
Kristina Happstadius – Trädgårdh, Region Skåne


"Särskilt bra var kursledarens kompetens, förståelse och hans sätt att förmedla sitt budskap. Kul och givande kurs, bra att ta med sig i framtiden."
Louise Stierna, AJ Produkter


"Tyckte detta var otroligt bra och inspirerande. Alla moment var bra. Toppen!"
Gustav Varre, Klikki AB


"Jag känner att jag fått verktyg för hur jag kan utveckla mig i min roll, men också för verksamheten i stort. Mycket bra pedagogiskt upplägg. Jag kommer varmt att rekommendera kursen!"
Jessica Sundqvist, Framtidsfrön


"Mycket trevligt utbildningsupplägg med bra utrymme för diskussion och reflektion."
Martin Johansson, SVP Engineering


"Kursen gav konkreta verktyg för hur man planerar och lägger upp sitt projekt, precis vad jag behövde! Pedagogiskt, lärorikt och kul! Kommer att ha nytta av nya kunskaper. Bra att vi fick jobba med våra egna projekt!"
Joakim Svensson, Energikontoret Östra Götaland


"Väl anpassad till de förutsättningar som gäller i mitt arbete. Kursen överträffade mina förväntningar!"
Jerry Lindblom, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen


"Väldigt bra blandning mellan teori och praktiska övningar. Kursen har gett mig många bra nycklar för kommande projekt!"
Britt-Marie Kling, Norstedts


"Jag är mycket nyfiken hur jag kommer använda mina nyvunna kunskaper och känner mig motiverad, inspirerad och förhoppningsfull! Stort tack för all hjälp och stöd!"
Anneli Björkman, Tällberg Foundation


|  Till sidans topp |

 


Datum och praktiska fakta

 

Kommande kurstillfällen:
24-25 juni Göteborg
29-30 augusti Stockholm Boka
23-24 september Distans Boka
23-24 oktober Stockholm Boka
4-5 november Göteborg Boka
6-7 november Malmö Boka
9-10 december Stockholm Boka

 

 • Starta direkt vid bokning
 • Uppstartsdel inför kursen
 • 2 dagars projektledningskurs
 • 1/2 dags valfri minikurs
 • Mallar att ladda ned för dina projekt
 • Uppföljning en tid efter kursen
 • Kursdokumentation
 • Kursintyg
 • 6 mån Tillämpningsdel (tillval)

Läs mer

14 900 kr exkl moms. I priset ingår två dagars lärarledd kurs, fika under kursdagarna, kursdokumentation mm enligt rubriken ovan. Kostnad för lunch tillkommer vid fysisk medverkan. Betalning sker genom faktura eller kortbetalning.

För betalning med kort: Ange "Kortbetalning" i meddelanderutan när du anmäler dig så får du en betalningslänk skickad till dig.

Bokningsvillkor
Våra kursledare har lång erfarenhet av egen projektledning i såväl stora som små projektmiljöer. De har djupa och uppdaterade kunskaper inom aktuella metoder, förhållningssätt och verktyg. De är även utvalda för att vara skickliga pedagoger med träning och kompetens för att få med sig människor i förändring. Läs mer om din kursledare här.

KursledareKursen ges i centrala Stockholm, Malmö, Göteborg eller på distans. Se stad vid aktuellt datum ovan. Exakt plats för kurslokal meddelas i bekräftelsen. För övriga orter, se "Intern och anpassad utbildning" nedan.


Vi kan även genomföra denna projektledningskurs som intern utbildning för en grupp på plats hos er. Kontakta oss nedan för mer information eller läs mer här.

InternutbildningI våra öppna utbildningar så arbetar vi med små grupper för att skapa bästa möjliga kvalitet. Om ett kurstillfälle är fullbokat så kan du ställa dig på köplats. Du kan samtidigt reservera en plats på ett annat tillfälle av samma kurs. Den kursplats du inte nyttjar avbokas då automatiskt.

Teckenförklaring
Boka Plats finns
Boka Få platser kvar
Köplats finns


Praktisk projektledning går även bra att gå på distans, se aktuella datum ovan. Kursen genomförs då som lärarledd distansutbildning där du medverkar i diskussioner, teoripass och övningar som i ordinarie utbildning.


I denna kurs så har du möjlighet att förlänga din utbildning med en digital tillämpningsdel som valbart tillval. Under 6 månader efter kursdagarna får du repetition, påminnelser och övningar att praktisera i vardagen som stöd för att komma igång efter kursen.

Tillämpningsdel
Om du vill hålla tidpunkten för din projektledningskurs öppen så kan du lägga till Flexibelt kursdatum. Du får då ett ombokningsskydd och har möjlighet byta datum för din utbildning med kort varsel.

Flexibelt kursdatum 

Kursbeskrivning projektledningskurs Ladda ned en kursbeskrivning

 

 

Vill du ha mer information?

 

Bokning eller förfrågan via mail


Här hittar du kontaktuppgifter för att göra en förfrågan eller beställning via mail eller genom ert inköps- och affärssystem.

 

 

 

Aktuella minikurser


Kreativa workshops 20 sep
Stresshantering 18 okt
Effektiva möten 15 nov
Feedback 13 dec
Konflikthantering 7 feb
Positiv påverkan 21 mar

 

 

 

Starta direkt


Hos Academic House kan du påbörja din utbildning redan när du anmäler dig. I alla öppna kurser ingår en digital uppstartsdel som ger dig stöd för att få nytta av kursen.

 

 

 

Närmaste kursstarter


Praktisk projektledning 24-25 jun
Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29-30 aug
Projektledning 1+2 29-30 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet