Academic House
"Mycket nöjd, en av de bästa
kurserna jag deltagit i."
LÄS RECENSIONER
Academic House

Är det bättre att ge än att få?

Är du beredd att betala mer för en vara eller en tjänst när du betalar åt någon annan än dig själv? Förmodligen. Forskare vid Berkeley i Storbritannien kommit fram till att sociala preferenser väger tungt i ett köpbeslut.

Forskarna som har studerat konsumentbeteende i olika situationer har noterat en skillnad i hur mycket vi är beredda att betala om vi betalar för oss själva eller för någon annan. 2 400 konsumenters beteende jämfördes vid två olika köpsituationer.

I den ena situationen fick personen reda på att någon annan redan hade betalt för varan eller tjänsten men tillfrågades samtidigt om de i sin tur kunde tänka sig att betala för en senare kund ("Pay it forward"). I den andra situationen fick kunden själv sätta sitt pris för de egna varorna efter hur mycket denne tyckte varan eller tjänsten var värd ("Pay what you want").

När konsumenterna i försöket ställdes inför frågan att betala för någon annan så visade det sig att betalningsviljan i genomsnittliga termer var högre än om personerna betalade för sig själva. Det traditionella antagandet att konsumenter i sitt beteende är själviska och hela tiden ser till att få bästa möjliga pris anser forskarna därför kan ifrågasättas.

Att passa in i det sociala sammanhanget, följa normer och att det därför är bättre att ge än att få verkar ha stor påverkan på vår betalningsvilja. Vilka möjligheter skapar detta för svenska företag och organisationer?

 

- Läs mer om studien på Berkeley här -- Tillbaka till nyheter -Följ med i diskussionen och få uppdateringar i ditt nyhetsflöde. Gilla Academic House på:

Följ oss på Facebook Se oss på LinkedIn
Projektprogrammet


Utveckla dina projekt med verktyg som hjälper er att lyckas. Academic House Projektprogram ger projektledare, beställare, projektägare och styrgrupp konkreta och praktiska metoder, strategier och mallar för framgångsrik projektledning.

 

 

 

Sagt av deltagare


"Kursledaren var väldigt bra! Bra material och mix mellan föreläsning och grupparbete. Jag har efter dessa två dagar förstått mitt projekts mål – vilket var ett helt annat än när jag kom hit – även om jag kommer arbeta med samma sak. Detta ger mig en mycket bättre bild av helheten och mitt ansvar."
Karin Bergqvist, Barnfonden

 

 

 

Minikurs ingår


För att förstärka effekten av din insats så bjuder vi på en extra halvdagskurs när du går en öppen utbildning.

 

 

 

Börja direkt när du bokar


Hos Academic House har du möjlighet att påbörja din utbildning direkt. I alla öppna kurser ingår en uppstartsdel som du får tillgång till när du anmäler dig.

 

 

 

Närmaste kursstarter


Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29 aug
Projektledning 1+2 29 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep
Personlig effektivitet 19 sep

 

 

 

Är ni flera personer?


Är ni flera personer som vill utveckla kompetens inom ledarskap, projekt eller affärsmannaskap? Då ska ni titta närmare på våra kurspaket.

 

 

 

Blogg & Nyheter


Så skapar du fokus som ledare
Surfar du i svartvitt?
Den nya chefens vanligaste misstag
Man kan ju säga tack!
Är du en nej-sägare?
Vad gör ni av era idéer?

 

 

 

Academic House-modellen


Alla öppna kurser innehåller förberedelse, kursdagar, uppföljning och en valfri minikurs. Vi ger dig stöd, träning och kunskap för att utveckla ditt ledarskap, dina projekt och din kommunikation.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet