Academic House
"Otroligt bra! Upplägget, nivån på diskussionerna.
Det gick hela tiden att applicera på mitt jobb."
LÄS RECENSIONER
Academic House

Verktyg för effektiva möten och mötesteknik


Effektiva möten

 

Medverkar du i möten som inte håller deadlines, känns ostrukturerade eller har en otydlig agenda? Eller kanske rent utav inte skulle genomföras alls? Ta då en närmare titt på kursen Effektiva möten. Kursen ger dig verktyg för mötesteknik och för att leda och hålla möten på ett effektivt sätt.


 

Effektiva möten

 

Att sitta i möten som inte leder någonstans är en av våra vanligaste tidstjuvar. Tid som vi hade kunnat använda till bättre och mer utvecklande saker försvinner i sidospår eller i en otydlig agenda.

För att lyckas genomföra effektiva möten så behöver du ha insikt i olika beteendemönster och verktyg för effektivitet och mötesteknik. Vad krävs för att nå ett bra resultat i ditt möte? Hur säkerställer du att alla idéer och lösningar kommer upp på bordet? Och vad ska du tänka på för att mötestiden ska kännas som en bra investering för alla inblandade?

 

 

 

Om kursen Effektiva möten

Att genomföra och leda effektiva möten är ibland lättare sagt än gjort. Det finns många fällor att gå i som leder till att mötena inte ger avsett resultat eller stjäl onödigt mycket tid. Genom att skaffa dig verktyg för mötesteknik och insikt i olika beteendemönster så ger du dig själv och dina kollegor möjlighet att skapa en god möteskultur och spara mycket tid. I kursen Effektiva möten tittar vi på viktiga saker att tänka på före och efter ditt möte. Men inte minst vad du kan göra under mötet för att skapa möteseffektivitet.

Efter kursen har du grunderna för effektiv mötesteknik och för att skapa en utvecklad möteskultur. Du kommer att ha verktyg för att påverka nuvarande mötesformer och ändra invanda beteendemönster. Kursen håller en hög praktisk nivå och ger möjlighet till träning, diskussion och samtal. Din medverkan, dina idéer och dina frågor är därför en viktig ingrediens.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Ur innehållet i Effektiva möten

  • Att leda effektiva möten
  • Mötesteknik som gör skillnad
  • Före, under och efter - viktiga hållpunkter
  • Hur undviker vi tidsödande sidospår
  • Konsten att hålla fokus i mötet
  • Miljöer och personer i olika mötestyper
  • Att ändra mötesbeteende och bryta mönster

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Kursens mål

Kursen Effektiva möten vänder sig till dig som leder och medverkar i möten av olika slag, strävar efter en utvecklad mötesteknik eller önskar effektivisera den möteskultur som råder på din arbetsplats.

Efter kursen har du metoder för att planera, genomföra och följa upp effektiva möten. Du har verktyg för mötesteknik som sparar tid, minskar stress och ger bättre resultat. vet du skillnaden mellan positiv och negativ stress och har verktyg för att hantera dem. Du vet hur ni undviker att sidospår äter upp syftet med mötet och har mötesteknik för att alla är fokuserade på det som ert möte handlar om. Du kommer också att ha insikt i hur du kan använda olika former av möten för olika ändamål.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Recensioner och referenser från tidigare minikurser


"Mycket bra för att vara en eftermiddag med ett så stort ämne. En kurs jag gärna rekommenderar andra att gå"
Johan Trensén, Örebro Kommun


"Jag tycker att kursen var super, det var ett bra upplägg och jag tar med mig massor"
Lisa Hjort, Teracom


"Tack, kursen var mycket bra och intressant. Jag ska definitivt träna på att coacha kollegor med hjälp av det jag lärde mig på kursen"
Johan Hjort, Hi3G


"Innehållet kändes aktuellt och användbart. Jag gick därifrån mycket inspirerad!"
Cecilia Freij Tengroth, Trygg Hansa


|  Till sidans topp |

 

 

 

 

 


Datum och praktiska fakta

 

Kommande kurstillfällen:
15 nov Distans Boka
09.00-12.00

 


3 450 kr exkl moms. I priset ingår lärarledd kurs och kursdokumentation. Betalning sker genom faktura eller kortbetalning.

För betalning med kort: Ange "Kortbetalning" i meddelanderutan när du anmäler dig så får du en betalningslänk skickad till dig.

BokningsvillkorKursen i mötesteknik ges i centrala Stockholm, Malmö, Göteborg eller på distans. Se stad vid aktuellt datum ovan. Plats för kurslokal meddelas i bekräftelsen.

För övriga orter, se "Intern och anpassad utbildning" nedan.


Våra kursledare har lång ledarerfarenhet från ledande positioner i föränderliga miljöer där effektiva möten är en förutsättning för att lyckas.

De har djupa och uppdaterade kunskaper inom aktuella metoder, förhållningssätt och verktyg. De är även utvalda för att vara skickliga pedagoger med träning och kompetens för att få med sig människor i förändring. Läs mer om din kursledare här.

KursledareVi kan även genomföra kursen i mötesteknik som intern utbildning för en grupp på plats hos er. Kontakta oss nedan för mer information eller läs mer här.

InternutbildningI våra öppna utbildningar så arbetar vi med små grupper för att skapa bästa möjliga kvalitet. Om ett kurstillfälle är fullbokat så kan du ställa dig på köplats. Du kan samtidigt reservera en plats på ett annat tillfälle av samma kurs. Den kursplats du inte nyttjar avbokas då automatiskt.

Teckenförklaring
Boka Plats finns
Boka Få platser kvar
Köplats finns


 

Kursbeskrivning Effektiva möten Ladda ned en kursbeskrivning

 

 

Vill du ha mer information?

 

Stockholm, Göteborg, Malmö... eller där ni vill!


Vid Academic House öppna kurser kan du medverka i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på Distans. Om ni vill genomföra en intern utbildning, föreläsning eller workshop så kommer vi till er eller dit det passar bäst.

 

 

 

Kom igång efter kursen


I flera utbildningar så kan du lägga till en digital tillämpningsdel till dina lärarledda dagar. Med den så får du träning på jobbet, påminnelser och repetition under 6 månader efter din kurs.

 

 

 

Kursstarter i närtid


Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29 aug
Projektledning 1+2 29 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep
Personlig effektivitet 19 sep

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet