Academic House
"Mycket nöjd, en av de bästa
kurserna jag deltagit i."
LÄS RECENSIONER
Academic House

Blir du mer kreativ av att ljuga?

Finns det ett samband mellan att vara oärlig och att vara kreativ? Två forskare på Harvard och University of Southern California ställde sig frågan om vi blir mer kreativa när vi tillåts dra en aning på sanningen. Deras slutsatser pekar på att kreativitet inte endast kan leda till oärlighet, det kan också vara tvärtom. Att överdriva, fuska och ljuga kan göra dig mer kreativ.

I fem separata experiment gav forskarna personer möjlighet att agera oärligt genom att överdriva, fuska och ljuga om olika resultat som de tidigare hade uppnått. Personerna fick därefter genomföra övningar avsedda för att mäta kreativitet. Resultaten var slående. De personer som tidigare hade övedrivit och ljugit nådde bättre resultat i kreativitetsövningarna än de som hade agerat ärligt.

kreativitet

Forskarna förklarar sambandet mellan oärlighet och kreativitet med att en ökad känsla av att inte vara begränsad av regler kan skapa mer kreativa lösningar på olika problem.

Så vad betyder detta i praktiken? Ska vi börja att vara oärliga mot varandra för att nå bättre resultat på våra arbetsplatser? Nja, troligtvis inte. Men finns det kanske andra saker som vi kan göra? Vilka begränsningar finns det i din arbetsgrupp som kan hindra kreativitet? Kan ni öka er förmåga att lösa problem och generera nya lösningar genom att minska de begränsningar som finns? Utan att ljuga för varandra.

 

- Läs mer om studien här -- Tillbaka till nyheter -Följ med i diskussionen och få uppdateringar i ditt nyhetsflöde. Gilla Academic House på:

Följ oss på Facebook Se oss på LinkedIn
Projektprogrammet


Utveckla dina projekt med verktyg som hjälper er att lyckas. Academic House Projektprogram ger projektledare, beställare, projektägare och styrgrupp konkreta och praktiska metoder, strategier och mallar för framgångsrik projektledning.

 

 

 

Sagt av deltagare


"Kursledaren var väldigt bra! Bra material och mix mellan föreläsning och grupparbete. Jag har efter dessa två dagar förstått mitt projekts mål – vilket var ett helt annat än när jag kom hit – även om jag kommer arbeta med samma sak. Detta ger mig en mycket bättre bild av helheten och mitt ansvar."
Karin Bergqvist, Barnfonden

 

 

 

Minikurs ingår


För att förstärka effekten av din insats så bjuder vi på en extra halvdagskurs när du går en öppen utbildning.

 

 

 

Börja direkt när du bokar


Hos Academic House har du möjlighet att påbörja din utbildning direkt. I alla öppna kurser ingår en uppstartsdel som du får tillgång till när du anmäler dig.

 

 

 

Närmaste kursstarter


Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29 aug
Projektledning 1+2 29 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep
Personlig effektivitet 19 sep

 

 

 

Är ni flera personer?


Är ni flera personer som vill utveckla kompetens inom ledarskap, projekt eller affärsmannaskap? Då ska ni titta närmare på våra kurspaket.

 

 

 

Blogg & Nyheter


Så skapar du fokus som ledare
Surfar du i svartvitt?
Den nya chefens vanligaste misstag
Man kan ju säga tack!
Är du en nej-sägare?
Vad gör ni av era idéer?

 

 

 

Academic House-modellen


Alla öppna kurser innehåller förberedelse, kursdagar, uppföljning och en valfri minikurs. Vi ger dig stöd, träning och kunskap för att utveckla ditt ledarskap, dina projekt och din kommunikation.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet