Academic House

Att lära med hjälp av elektricitet?

Under temat "Pröva inte detta hemma" så kan vi idag berätta om en ny studie i hur lärande kan utvecklas med hjälp av elektricitet. Psykologer vid Vanderbilt University har hittat ett sätt att påverka vårt beteende och vår förmåga att lära oss av våra misstag.

När vi gör ett misstag skickar hjärnan ut en kort elektrisk impuls som ger oss den instinktiva "Hoppsan-känslan". Nu har två psykologer vid Vanderbilt University i Nashville hittat ett samband som kan få oss att bli mer uppmärksamma i vårt beteende och lära oss av våra misstag.

elektricitet påverkar vårt beteende

Genom att stimulera hjärnan med lätta elektroniska strömmar kan vi manipulera vår förmåga att lära oss av våra misstag. Något som skulle kunna utveckla vårt ledarskap och förbättra verksamheter och projekt.

Forskarna ville studera om det är möjligt att kontrollera hjärnans respons när vi misslyckas med något och om det i sådana fall går att påverka vårt lärande så att framtida misstag kan undvikas. För att se sambanden genomfördes tester där försökspersonerna fick genomföra olika trial & error-övningar iförda speciella tankemössor som gav stimulans till deras hjärnor.

I studien fann forskarna att man med rätt form av elektronisk stimulans kan göra människor mer uppmärksamma, mer benägna att acceptera förändring eller hantera nya situationer och göra färre misstag. Resultatet har enligt de båda ansvariga psykologerna större effekter än att utveckla vårt lärande, vårt ledarskap, våra projekt och våra verksamheter. Det kan även finnas möjlighet att behandla tillstånd som scizofreni och ADHD.

 

- Läs mer om studien på Vanderbilt University här -- Tillbaka till nyheter -Följ med i diskussionen och få uppdateringar i ditt nyhetsflöde. Gilla Academic House på:

Följ oss på Facebook Följ oss på Twitter Se oss på LinkedIn

08-55 11 21 00
Kontakta oss
Hitta till ossFå tips och följ oss på
Projektprogrammet

Utveckla dig i rollen som projektledare, projektbeställare, projektägare eller styrgruppsmedlem. Projektprogrammet ger dig verktyg för att leda och arbeta med framgångsrika projekt.


Referenser

"Kursledaren var väldigt bra! Bra material och bra mix mellan föreläsning och grupparbete. Jag har efter dessa två dagar förstått mitt projekts mål – vilket var ett helt annat än när jag kom hit – även om jag kommer arbeta med samma sak. Detta ger mig en mycket bättre bild av helheten och mitt ansvar."
Karin Bergqvist, Barnfonden


Extra minikurs!

För att förstärka effekt och resultat så bjuder vi på ett extra träningstillfälle när du medverkar i vårt öppna kursprogram. Med detta får du möjlighet att ytterligare utveckla ledarskap, projektledning eller kommunikation.


Ta med kursledaren hem!

Att förverkliga nya arbetssätt, idéer eller lösningar är ofta en stor utmaning. Tillsammans med våra experter inom projekt och ledarskap så har du möjlighet att få effekt och resultat direkt!


Utveckla dig i:

Förändringsledning

16-17 sep

Praktisk projektledning

17-18 sep

Personlig effektivitet

18-19 sep

Presentationsteknik

23-24 sep

Praktisk projektledning

23-24 sep

Projektledning fortsättning

25-26 sep

Skapa förändring tillsammans

Har du kollegor som också har behov av kompetensutveckling inom ledarskap, affär eller projekt? Då ska ni titta närmare på Academic House kurspaket.


Blogg & Nyheter

Den nya chefens vanligaste misstag

Man kan ju säga tack!

Är du en nej-sägare?

Vad gör ni av era idéer?

Mellanchefens roll i förändring

Koncentration tack!


Academic House-modellen

Alla öppna kurser innehåller förberedelse, kursdagar, uppföljning och en valfri minikurs. Vi ger dig stöd och kunskap för att utveckla ditt ledarskap, dina projekt och ditt arbete.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet