Academic House

Fatta dina beslut stående

Om du står upp så är det sannolikt att du fattar andra beslut än om du sitter ned. Forskare på University of Toronto har noterat att vi tar ett större helhetsperspektiv i vårt beslutsfattande om vi upplever att vi rent fysiskt befinner oss högt upp.

Det kan låta egendomligt men forskare på Univerity of Toronto har funnit att vi fattar annorlunda beslut om vi befinner oss högre upp. Till exempel om vi sitter på en hög stol eller står upp istället för att sitta på en lägre stol. Det är framför allt vårt helhetsperspektiv som förändras, vi ser "hela bilden" i problemet eller beslutet som vi ska fatta i större utsträckning om vi upplever att vi befinner oss högre upp. .

chimpans
Foto: Garrett Coakley

Förklaringen till fenomenet tros vara hur vi som individer uppfattar och upplever världen omkring oss, i psykologin känt som "mental construal", fritt tolkat till "där ens huvud är". En person med en hög nivå av mental construal fattar beslut som baseras på frågan "Varför?" medan personer med lägre nivå lägger ett större fokus på logik och frågan "Hur?". Om vi fattar bättre beslut när vi står eller sitter utröner inte studien.

Men det kanske är förklaringen till att ledningsgrupper ofta sitter på det översta våningsplanet? Eller är det endast ännu ett bra argument för att investera i höj- och sänkbara skrivbord?

- Läs mer om studien här -- Tillbaka till nyheter -Följ med i diskussionen och få uppdateringar i ditt nyhetsflöde. Gilla Academic House på:

Följ oss på Facebook Följ oss på Twitter Se oss på LinkedIn

08-55 11 21 00
Kontakta oss
Hitta till ossFå tips och följ oss på
Projektprogrammet

Utveckla dig som projektledare, projektbeställare, projektägare eller medlem i projektets styrgrupp. Skaffa dig rätt verktyg för att leda och arbeta med framgångsrika projekt.


Referenser

"Kursledaren var väldigt bra! Bra material och bra mix mellan föreläsning och grupparbete. Jag har efter dessa två dagar förstått mitt projekts mål – vilket var ett helt annat än när jag kom hit – även om jag kommer arbeta med samma sak. Detta ger mig en mycket bättre bild av helheten och mitt ansvar."
Karin Bergqvist, Barnfonden


Extra minikurs!

För att förstärka effekten och resultatet av din utbildning så bjuder vi på ett extra träningstillfälle när du medverkar i vårt öppna kursprogram. I detta kan du utveckla ledarskap, projektledning eller kommunikation.


Ta med kursledaren hem!

Att förverkliga nya arbetssätt, idéer eller lösningar kan vara en stor utmaning. Tillsammans med en våra experter inom projekt och ledarskap så har du möjlighet att få effekt och resultat direkt!


Utveckla dig i:

Praktisk kommunikation

25-26 mar

Praktisk projektledning

25-26 mar

Projektledning fortsättning

27-28 mar

Effektiv försäljning

1-2 apr

Kommunikativt ledarskap

3-4 apr

Ledarskap för projektledare

9-10 apr

Skapa förändring tillsammans

Har du fler kollegor som också har behov av kompetensutveckling inom ledarskap, affär eller projekt? Då ska ni titta närmare på Academic House kurspaket.


Person- och Grupprofil

Utveckla gruppen och förstärk er kommunikation. Genom en Extended DISC person- eller grupprofil skapar du förutsättningar för färre missförstånd och bättre samarbeten.


Academic House-modellen

Alla öppna kurser innehåller förberedelse, uppföljning, kursdagar och en valfri minikurs. Vi ger dig stöd och kunskap för att utveckla ditt ledarskap, dina projekt och ditt arbete.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet