Academic House
"Mycket nöjd, en av de bästa
kurserna jag deltagit i."
LÄS RECENSIONER
Academic House

Fatta dina beslut stående

Om du står upp så är det sannolikt att du fattar andra beslut än om du sitter ned. Forskare på University of Toronto har noterat att vi tar ett större helhetsperspektiv i vårt beslutsfattande om vi upplever att vi rent fysiskt befinner oss högt upp.

Det kan låta egendomligt men forskare på Univerity of Toronto har funnit att vi fattar annorlunda beslut om vi befinner oss högre upp. Till exempel om vi sitter på en hög stol eller står upp istället för att sitta på en lägre stol. Det är framför allt vårt helhetsperspektiv som förändras, vi ser "hela bilden" i problemet eller beslutet som vi ska fatta i större utsträckning om vi upplever att vi befinner oss högre upp. .

chimpans
Foto: Garrett Coakley

Förklaringen till fenomenet tros vara hur vi som individer uppfattar och upplever världen omkring oss, i psykologin känt som "mental construal", fritt tolkat till "där ens huvud är". En person med en hög nivå av mental construal fattar beslut som baseras på frågan "Varför?" medan personer med lägre nivå lägger ett större fokus på logik och frågan "Hur?". Om vi fattar bättre beslut när vi står eller sitter utröner inte studien.

Men det kanske är förklaringen till att ledningsgrupper ofta sitter på det översta våningsplanet? Eller är det endast ännu ett bra argument för att investera i höj- och sänkbara skrivbord?

- Läs mer om studien här -- Tillbaka till nyheter -Följ med i diskussionen och få uppdateringar i ditt nyhetsflöde. Gilla Academic House på:

Följ oss på Facebook Se oss på LinkedIn
Projektprogrammet


Utveckla dina projekt med verktyg som hjälper er att lyckas. Academic House Projektprogram ger projektledare, beställare, projektägare och styrgrupp konkreta och praktiska metoder, strategier och mallar för framgångsrik projektledning.

 

 

 

Sagt av deltagare


"Kursledaren var väldigt bra! Bra material och mix mellan föreläsning och grupparbete. Jag har efter dessa två dagar förstått mitt projekts mål – vilket var ett helt annat än när jag kom hit – även om jag kommer arbeta med samma sak. Detta ger mig en mycket bättre bild av helheten och mitt ansvar."
Karin Bergqvist, Barnfonden

 

 

 

Minikurs ingår


För att förstärka effekten av din insats så bjuder vi på en extra halvdagskurs när du går en öppen utbildning.

 

 

 

Börja direkt när du bokar


Hos Academic House har du möjlighet att påbörja din utbildning direkt. I alla öppna kurser ingår en uppstartsdel som du får tillgång till när du anmäler dig.

 

 

 

Närmaste kursstarter


Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29 aug
Projektledning 1+2 29 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep
Personlig effektivitet 19 sep

 

 

 

Är ni flera personer?


Är ni flera personer som vill utveckla kompetens inom ledarskap, projekt eller affärsmannaskap? Då ska ni titta närmare på våra kurspaket.

 

 

 

Blogg & Nyheter


Så skapar du fokus som ledare
Surfar du i svartvitt?
Den nya chefens vanligaste misstag
Man kan ju säga tack!
Är du en nej-sägare?
Vad gör ni av era idéer?

 

 

 

Academic House-modellen


Alla öppna kurser innehåller förberedelse, kursdagar, uppföljning och en valfri minikurs. Vi ger dig stöd, träning och kunskap för att utveckla ditt ledarskap, dina projekt och din kommunikation.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet