Academic House

Surfar du i svartvitt?


Av: Magnus Österholm

Mobilerna tar idag en stor plats i vår vardag. Oavsett om vi köper något på Blocket, bokar ett hotell eller kollar tv tablån så gör många det via telefonen. Skärmarna skapar stora möjligheter men det påverkar samtidigt våra förmågor och skapar stora utmaningar för vår hjärna.

För en tid sedan läste jag boken Skärmhjärnan av överläkaren och psykologen Anders Hansen. Hansen är högaktuell i många medier, inte minst för hans hyllade sommarprat och hans nya serie på SVT. Boken reflekterar över vad alla skärmar och sociala medier gör med vår hjärna. Hur påverkar de vår förmåga att fungera?

ny som chef

Kortfattat och förenklat beskriver Hansen det så här: Om du spenderar mycket tid bakom skärmen så påverkas din förmåga till uppmärksamhet och koncentration negativt. Det leder även till sämre sömn och återhämtning. Detta sammantaget leder vanligen till en mängd negativa konsekvenser för både din fritid och ditt arbete.

Det finns naturligtvis en hel del positiva sidor med den nya teknologin också. Vi kan hålla kontakten med vänner och familj vart som helst i världen, vi bokar tid hos frisören och vi slipper promenera till bankkontoret. Men det viktiga är att det är vi själva som bestämmer över tiden som vi spenderar i en digitaliserad tillvaro.

Detta sammantaget leder vanligen till en mängd negativa konsekvenser för både din fritid och ditt arbete

Efter att ha läst boken så gjorde jag ett test. Jag avinstallerade Facebook från mobilen och ställde om skärmen till svartvitt. Resultatet var slående. Redan efter några dagar så upptäckte jag att jag lade mindre fokus på skärmen i min ficka.

Så, här kommer en utmaning till dig. Testa att surfa lite svartvitt och se om du får en ännu mer färgglad tillvaro i verkliga livet! Antar du den?

 

Magnus Österholm

Magnus Österholm

Kontakta Magnus

Läs mer om Magnus 

Lär dig mer om hjärnan, hållbara arbetssätt och ett modernt ledarskapi utbildningarna:

- Personlig effektivitet -


- Din hjärna på jobbet -


- Ledarskap - Ny som chef -


- Chef- och Ledarprogrammet -

 


- Tillbaka till översikten -Följ med i diskussionen och få uppdateringar i ditt nyhetsflöde. Gilla Academic House på:

Följ oss på Facebook Följ oss på Twitter Se oss på LinkedIn

08-55 11 21 00
Kontakta oss
Hitta till ossFå tips och följ oss på
Projektprogrammet

Utveckla dig i rollen som projektledare, projektbeställare, projektägare eller styrgruppsmedlem. Projektprogrammet ger dig verktyg för att leda och arbeta med framgångsrika projekt.


Referenser

"Kursledaren var väldigt bra! Bra material och bra mix mellan föreläsning och grupparbete. Jag har efter dessa två dagar förstått mitt projekts mål – vilket var ett helt annat än när jag kom hit – även om jag kommer arbeta med samma sak. Detta ger mig en mycket bättre bild av helheten och mitt ansvar."
Karin Bergqvist, Barnfonden


Extra minikurs!

För att förstärka effekt och resultat så bjuder vi på ett extra träningstillfälle när du medverkar i vårt öppna kursprogram. Med detta får du möjlighet att ytterligare utveckla ledarskap, projektledning eller kommunikation.


Ta med kursledaren hem!

Att förverkliga nya arbetssätt, idéer eller lösningar är ofta en stor utmaning. Tillsammans med våra experter inom projekt och ledarskap så har du möjlighet att få effekt och resultat direkt!


Utveckla dig i:

Praktisk projektledning

23-24 okt

Förändringsledning

23-24 okt

Ledarskap - Ny som chef

4-5 nov

Kommunikativt ledarskap

4-5 nov

Förhandlingsteknik

4-5 nov

Personlig effektivitet

4-5 nov

Skapa förändring tillsammans

Har du kollegor som också har behov av kompetensutveckling inom ledarskap, affär eller projekt? Då ska ni titta närmare på Academic House kurspaket.


Blogg & Nyheter

Surfar du i svartvitt?

Den nya chefens vanligaste misstag

Man kan ju säga tack!

Är du en nej-sägare?

Vad gör ni av era idéer?

Mellanchefens roll i förändring


Academic House-modellen

Alla öppna kurser innehåller förberedelse, kursdagar, uppföljning och en valfri minikurs. Vi ger dig stöd och kunskap för att utveckla ditt ledarskap, dina projekt och ditt arbete.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet