Academic House
"Otroligt bra! Upplägget, nivån på diskussionerna.
Det gick hela tiden att applicera på mitt jobb."
LÄS RECENSIONER
Academic House

Arbeta hjärnsmart och effektivisera din vardag


Din hjärna på jobbet

 

Blir du störd i ditt arbete? Har du någon gång fattat ett beslut som du varit osäker på? Har du många bollar i luften eller har du upplevt känslan av att inte hinna med något som är viktigt? Då är detta kursen för dig. Genom att skaffa dig insikt i hjärnsmarta arbetssätt och hur din hjärna fungerar på jobbet så lägger du en grund för högre effektivitet, bättre beslutsfattande och utvecklade relationer. Och inte minst, du och dina kollegor kommer att må bättre.


 

Arbeta hjärnsmart

 

 

Idag är det inte ovanligt att störningar äter upp mer än 25% av en arbetsdag. Detta skapar stressfyllda miljöer och situationer där vi riskerar konflikter, dåliga beslut och ohälsa.

I dagens informations- och kunskapssamhälle behöver vi hitta nya och hjärnsmarta arbetssätt som passar våra fysiska förutsättningar. Genom att skaffa dig insikt i hjärnans möjligheter så skapar du förutsättningar för att fatta bättre beslut, öka din effektivitet, minska antalet konflikter och ändå uppleva mindre stress.

 

 

 

Om kursen Din hjärna på jobbet

Under kursen tittar vi på hur vår hjärna fungerar i situationer som vi möter på arbetet. Vi går igenom viktiga förutsättningar, begränsningar och möjligheter för att fatta bra beslut, skapa goda relationer och uppnå bra resultat. För att arbeta hjärnsmart helt enkelt. Genom övningar, praktiska exempel och diskussion identifierar vi arbetssätt som hjälper oss till högre effektivitet på ett hållbart sätt.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Ur innehållet i Din hjärna på jobbet

  • Den sociala hjärnan
  • Vad händer när jag blir störd?
  • Förutsättningar för hjärnsmart beslutsfattande
  • Skapa goda resultat med rätt relationer
  • Hur påverkar känslor vårt arbete?
  • Konsten att hålla många bollar i luften
  • Hjärnsmart planering och prioritering

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Kursens mål

Efter kursen har du insikt och verktyg för hjärnsmarta arbetssätt och att använda hjärnans resurser på ett effektivt sätt. Du har förståelse för hjärnans möjligheter och begränsningar samt insikt i hur du kan organisera ditt arbete, skapa goda relationer och minska onödiga konflikter

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Sagt om kursen Din hjärna på jobbet


"Precis som vid förra kursen jag deltog i hos er så är jag jättenöjd. Mycket intressant kurs, mycket bra kursledare, bra upplägg, lagom doser föreläsning/eget arbete/grupparbete. Bra tillvaratagen tid- en kort kurs på tre timmar, men jag gick därifrån med kunskap och inspiration som många timmars studietid. Ni har helt enkelt suveräna kursledare och jag blir bara sugen på att delta på fler kurser. Dessutom har jag konkret hjälp av insikter jag fått, som förbättrar mitt arbete och då även mitt resultat."
Karin Bergqvist, Barnfonden


"Jag pratade precis med mina kollegor om kursen i fredags. Jag var jättenöjd och den gav mycket att tänka på och användbara tips till mitt arbete. Och jättebra att det går kurser även i Malmö nu. Kommer absolut att rekommendera era andra kurser till mina kollegor. Lokalen var bra och lätt att ta sig till. Så stort tack för en trevlig kurs!"
Annika Sundström, VA Syd


"Verkligen stort tack för en bra utbildning. Jag är mycket nöjd med båda de utbildningar jag gått hos er och skulle inte tveka att rekommendera er för kollegor eller andra. Upplägget på minikursen var bra och lagom omfattande för de tre timmarna vi hade. Mycket bra med så många övningar. Trots att vi bara hade tre timmar på oss tycker jag att jag lärde mig mycket och framförallt en hel del konkret som jag har användning för i mitt dagliga arbete. Lokalen är också bra, ligger centralt och är lätt att hitta till."
Emelie Grönsterwall, Midsona


|  Till sidans topp |

 


Praktiska fakta


Kursen Din hjärna på jobbet ges i anpassad form på plats, tid och i form som passar er.Vi kommer tillsammans överens om ett datum och en tid som passar. För bästa resultat så är det alltid bra med lite framförhållning för planering och anpassning av kursen.

Kursen kan hållas i era egna lokaler eller på annan plats eller ort som passar för ändamålet. Vi kan ofta ge förslag på bra lokaler att hålla kursen i.

Våra kursledare har lång erfarenhet och djupa kunskaper inom kommunikation, beteende och påverkan. De har även den positiva, sociala och pedagogiska kompetens som krävs för få med sig människor i förändring. Läs mer om din kursledare här.

KursledarePriset beror på kursens längd och i vilken utsträckning som den anpassas. Kontakta oss för att få ett skräddarsytt förslag.

 

 

Vill du ha mer information?

 

Stockholm, Göteborg, Malmö... eller där ni vill!


Vid Academic House öppna kurser kan du medverka i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på Distans. Om ni vill genomföra en intern utbildning, föreläsning eller workshop så kommer vi till er eller dit det passar bäst.

 

 

 

Kom igång efter kursen


I flera utbildningar så kan du lägga till en digital tillämpningsdel till dina lärarledda dagar. Med den så får du träning på jobbet, påminnelser och repetition under 6 månader efter din kurs.

 

 

 

Kursstarter i närtid


Praktisk projektledning 24-25 jun
Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29-30 aug
Projektledning 1+2 29-30 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet