Academic House
"Otroligt bra! Upplägget, nivån på diskussionerna.
Det gick hela tiden att applicera på mitt jobb."
LÄS RECENSIONER
Academic House

Kurs i positiv påverkan och hur vi kan anpassa vårt beteende


Positiv påverkan

 

Har du någon gång känt att det är svårt att få med dig andra människor på dina idéer? Eller att du själv har tagit till dig någon annan persons lösning utan att du riktigt hann tänka till? Då är detta kursen för dig. Med kunskap och träning i positiv påverkan så utvecklar du dina möjligheter att få med dig din omgivning och nå gemensamma mål.


 

Positiv påverkan

 

Att anpassa sin kommunikation och sitt beteende för att få andra människor med oss är idag en viktig nyckel till både personlig och yrkesmässig framgång. Men det är stor skillnad på att övertala personer till något som de kanske inte önskar mot att påverka deras beteende för ett positivt syfte. I denna kurs får du insikt i hur vi människor fungerar i situationer då vi tar in information och fattar beslut. Vi tittar på hur du kan använda naturliga instinkter för att påverka människors beteende till något som skapar nytta, effekt och kanske bättre hälsa. Med en genomtänkt strategi för vad du förmedlar så kan du bidra till att skapa en varaktig beteendeförändring.

 

 

 

Om kursen Positiv påverkan

I kursen Positiv påverkan belyser vi praktiska metoder för att anpassa din kommunikation och för att få andra människor med dig på dina idéer. Vi gör skillnad på önskad och oönskad påverkan och ser vilka resultat som vi kan få av de båda. Genom kunskap om mänskligt beteende och hur du kan använda dig av detta så kan du skapa en varaktig och positiv förändring. Vi tittar även på hur vi kan påverkas i vår vardag och hur vi, både medvetet och omedvetet tar till oss information omkring oss.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Ur innehållet

  • Övertalning eller påverkan - vad är skillnaden?
  • Hur påverkas vi i vardagen och på jobbet?
  • De 6 viktiga grunderna för påverkan
  • Omedveten och medveten perception
  • Att påverka andras beteende
  • Vad krävs för en effektiv och positiv påverkan?
  • Metoder för att andra ska ta till sig nya idéer

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Kursens mål

Kursen Positiv påverkan är utformad för dig som vill hitta effektiva sätt att påverka beteendet hos människor runt omkring dig, oavsett om den personen är din chef, anställd, kollega, vän eller familjemedlem. Efter kursen har du förståelse för vad det är som gör att vi tar till oss olika idéer och ändrar våra beteenden mot något som vi strävar efter.

Du har insikt i skillnaden mellan positiv påverkan och övertalning och vet vad effekten av de båda kan bli. Du har även verktyg och metoder för att få med dig medarbetare på nya lösningar.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Recensioner och referenser från tidigare minikurser


"Betyg 5 av 5! Bra kursledare, praktiska övningar och upplägg."
C-J Johansson, E.ON


"En påläst föreläsare och intressanta gruppdiskussioner och övningar."
Annica Edvardsson, AAK Sweden


|  Till sidans topp |

 

 

 

 

 


Datum och praktiska fakta

 

Kommande kurstillfällen:
21 mar Distans Boka
09.00-12.00

 


3 450 kr exkl moms. I priset ingår lärarledd kurs och kursdokumentation. Betalning sker genom faktura eller kortbetalning.

För betalning med kort: Ange "Kortbetalning" i meddelanderutan när du anmäler dig så får du en betalningslänk skickad till dig.

BokningsvillkorKursen i positiv påverkan ges i centrala Stockholm, Malmö, Göteborg eller på distans. Se stad vid aktuellt datum ovan. Plats för kurslokal meddelas i bekräftelsen.

För övriga orter, se "Intern och anpassad utbildning" nedan.


Våra kursledare har lång ledarerfarenhet från ledande positioner i föränderliga miljöer där en genomtänkt kommunikation och påverkan är en grund för att lyckas.

De har djupa och uppdaterade kunskaper inom aktuella metoder, förhållningssätt och verktyg. De är även utvalda för att vara skickliga pedagoger med träning och kompetens för att få med sig människor i förändring. Läs mer om din kursledare här.

KursledareVi kan även genomföra kursen i påverkan som intern utbildning för en grupp på plats hos er. Kontakta oss nedan för mer information eller läs mer här.

InternutbildningI våra öppna utbildningar så arbetar vi med små grupper för att skapa bästa möjliga kvalitet. Om ett kurstillfälle är fullbokat så kan du ställa dig på köplats. Du kan samtidigt reservera en plats på ett annat tillfälle av samma kurs. Den kursplats du inte nyttjar avbokas då automatiskt.

Teckenförklaring
Boka Plats finns
Boka Få platser kvar
Köplats finns


 

Kursbeskrivning Positiv påverkan Ladda ned en kursbeskrivning

 

 

Vill du ha mer information?

 

Stockholm, Göteborg, Malmö... eller där ni vill!


Vid Academic House öppna kurser kan du medverka i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på Distans. Om ni vill genomföra en intern utbildning, föreläsning eller workshop så kommer vi till er eller dit det passar bäst.

 

 

 

Kom igång efter kursen


I flera utbildningar så kan du lägga till en digital tillämpningsdel till dina lärarledda dagar. Med den så får du träning på jobbet, påminnelser och repetition under 6 månader efter din kurs.

 

 

 

Kursstarter i närtid


Praktisk projektledning 24-25 jun
Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29-30 aug
Projektledning 1+2 29-30 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet