Academic House

Ersättning för kostnader för kompetensinsatser vid korttidsarbete


Stöd för kompetensutveckling vid korttidsarbete

Regeringen har beslutat om en ny förordning som ger arbetsgivare möjlighet att få ersättning för kostnader för kompetensinsatser i samband med korttidsarbete. Syftet är att höja och validera kompetensen för medarbetare i organisationer som tillämpar korttidspermittering.

 

Regeringens beslut innebär att arbetsgivare, från och med den 1 januari 2021, kan få ersättning för kostnader för kompetensutveckling som sker under kortidspermitterad tid.

Arbetsgivare ska på så sätt ges möjlighet att investera i kompetens som kan stärka företaget på kort och lång sikt.

Kompetensutveckling

Kompetensinsatser kan med stödet ske i olika former, t ex som uppdragsutbildning där arbetsgivaren arrangerar en utbildning eller öppna kurser för en enskild individ. Tillväxtverket definierar detta som "insatser som syftar till att höja eller validera kompetensen hos en arbetstagare och som arbetsgivaren har kostnader för.

Staten kommer enligt beslutet att ersätta 60 procent av kostnaden och ersättningens storlek är begränsad till ett högsta gränsbelopp per arbetstagare. Enligt förslaget är detta högsta belopp 10 000 kr per arbetstagare i de flesta fall men kan vara upp till 20 000 kr i vissa fall.

Ansökan kommer att öppna i april men kan sökas retroaktivt från 1 januari. Kompetensinsatsen som en arbetsgivare söker ersättning för kan med andra ord genomföras redan från årsskiftet.

Kompetensstödet hanteras av Tillväxtverket som i februari kommmer att presentera närmare information om hur ansökan går till.

Läs mer på Regeringens och Tillväxtverkets webbplatser.

 

 

Så här kan du gå en utbildning under Corona.

 

 

Distansutbildningar och utbildningar i fysiskt format


08-55 11 21 00
Kontakta ossDistansutbildning

Har du inte möjlighet att medverka på plats? Ingen fara, du kan gå de flesta av våra utbildningar på distans.


Projektprogrammet

Academic House Projektprogram ger dig verktyg för att leda och medverka i framgångsrika projekt. Du får praktisk träning och metoder för att arbeta i projekt som når uppsatta mål.


Referenser

"Bra och tydlig information, engagerad samt inspirerande utbildare, bra övningar - aha upplevelser."
Helene Öst, STIM


Ekonomiskt stöd för kompetensinsatser

Regeringen har fattat beslut om att ge stöd för kompetensutveckling i samband med korttidsarbete.


Fri minikurs

För att förstärka effekten av din utbildning så bjuder vi våra deltagare i öppna kurser på ett extra och valfritt träningstillfälle.


Förstärk dina resultat

Att införa nya arbetssätt eller förverkliga idéer kan vara en utmaning. Tillsammans med våra konsulter och kursledare så får du verktyg för att nå dina mål!


Utveckla dig i:

Ledarskap för projektledare

12-13 apr

Effektiv försäljning

12-13 apr

Förändringsledning

14-15 apr

Strategisk försäljning

14-15 apr

Ledarskap - Ny som chef

19-20 apr

Förhandlingsteknik

21-22 apr


Är ni flera personer?

Har dina kollegor också behov av ledarskapsutbildning eller utbildning i projektledning, affärsmannaskap eller kommunikation? Titta då närmare på våra förmånliga kurspaket.


Vad ingår i din kurs?

Alla utbildningar i vårt öppna program innehåller förberedelse, uppföljning, utbildningsdagar och ett extra valfritt träningstillfälle. Läs mer om hur du tillsammans med oss når dina mål.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet